„Kaboom“ na Festivalu autorskog filma – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

„Kaboom“ na Festivalu autorskog filma


Od 30. novembra do 7. decembra u Beogradu, biće organizovan šesnaest po redu Festival autorskog filma. Ovogodišnji festival biće održan pod sloganom „Sloboda skupo košta“, a publika će i ove godine moći da vidi aktuelnog kanskog pobednika, filmove sa festivala u Berlinu, Veneciji, Lokarnu i drugih, kao i najnovija ostvarenja stvaralaca karakterističnog filmskog izraza..

Deo programa festivala je i novi film kultnog reditelja Grega Arakija, kojeg često predstavljaju i kao rodonačelnika pravca poznatog kao „New queer cinema“. Njegov najnoviji, desti po redu film „Kaboom“, nagrađen je ove godine u Kanu tek uvedenom, još nezvaničnom nagradom „Queer Palm“, za doprinos LGBT pitanjima (pandan berlinskoj LGBT nagradi Teddy i venacijanskom Queer Lavu)

Mnogi Arakijevi filmovi bave se disfunkcionalnim životima tinejdžera i adolescenata, i često ih karakteriše queer tematika ili kontroverzne teme poput side ili seksualnog zlostavljanja dece. ‘Kaboom’ se najavljuje kao priča sa primesama naučno-fantastičnog, usresređena na seksualno buđenje grupe studenata, i izgleda kao da se ovim filmom Araki namerno vraća prepoznatljivoj teritoriji i tematici filmova iz svoje ‘Teenage Apocalypse’ trilogije.

Kinoteka Sreda 01.12, 22:00, 200 din

DKSG Četvrtak 02.12, 21:00, 120 din

DKC Subota 04.12, 15:30, 150 din

DKC Nedelja 05.12, 22:30, 300 din


Leave a Reply