FAF: “Izmisljene ljubavi” – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

FAF: “Izmisljene ljubavi”


Na programu 16. FAF-a nalazi se i drugi film mladog kanadskog reditelja i scenariste Ksavijera Dolana (21) “Izmišljene ljubavi” (Les amours imaginaires).

Glavni program 16. Festivala autorskog filma (FAF), koji je sinoć svečano počeo u Centru “Sava”, nastavlja se danas u Dvorani kulturnog centra (DKC) Beograda sa šest projekcija novih umetničkih ostvarenja iz celog sveta.

Reditelj Ksavijer Dolan već je šokirao publiku međunarodnih festivala kontroverznim debijem “Ubio sam svoju majku”. Sada, u filmu “Izmišljene ljubavi” posvetio se istraživanju mladalačke ljubavi i prijateljstva u nežnoj, duhovitoj i stilski elegantnoj priči o gej-strejt trouglu. Sam reditelj igra jednu od glavnih uloga, a partneri u filmu su mu Nils Šnajder i Monia Čokri.

“Izmišljene ljubavi” su na programu DKC-a u 20h, a posle njega sledi repriza filma sa otvaranja festivala “Beli, beli svet”, Olega Novkovića i scenaristkinje Milene Marković.

Projekcije u DKC-u počinju od 10h. Prvi na programu je američki “Putty Hill”, a zatim slede nemački “Materica”, južnokorejski “Poezija” i argentinski “Slagalica”.

Dom kulture Studentski grad rezervisan je za reprize, a u pratećim programima počinju ciklusi “Anarhizam i film” u Muzeju kinoteke i “Novi turski film” u Kulturnom centru “Grad”.

DKC Utorak 30.11, 10:00, 150 din
DKC Sreda 01.12, 20:00, 300 din
DKSG Petak 03.12, 19:00, 120 din
Kinoteka Četvrtak 02.12, 21:30, 200 din


Leave a Reply