Novi Sad 2017. – Merlinka festival

Merlinka festival

Merlinka festival

Novi Sad 2017.


Merlinka festival po treći put u Novom Sadu

MUZEJ SAVREMENE UMETNOSTI VOJVODINE
Dunavska 37
Novi Sad

15-17. jun 2016.

ULAZ SLOBODAN

Program:

Četvrtak, 15. jun 2017.

19:00 Topli momci, hladna diktatura
Mađarska, 2015, dokumentarni film, 98 min.
Režiserka: Marija Takač
Četiri mlada gej muškarca istražuju kako mađarsko društvo i Mađarska kao država tretiraju osobe homoseksualne orijentacije i kakvo je iskustvo tih osoba sa društvenom i političkom opresijom i da li se šta promenilo od komunizma naovamo.

21:00 Ne zovi me sine
Brazil, 2016, igrani film, 82 min.
Režiser: Ana Mujlert
Nakon što otkrije istinu da je kao dete bio kidnapovan od strane žene za koju je sve vreme mislio da mu je majka, Pierre (sada Felipe) mora da se nosi sa posledicama onoga što je njegova majka učinila, kao i sa svojom biološkom porodicom.

Petak, 16. jun 2017.

19:00 Mepltorp: Gledaj fotografije
SAD, 2016, dokumentarni film, 108 min.
Režiseri: Fenton Bejli, Rendi Barbato
On je bio katalizator i iluminator, ali i magnet za skandal. Od rane mladosti Robert Mepltorp imao je samo jedan cilj: da uspe, ne samo kao umetnik, već i kao slavna ličnost. Nije mogao da izabere bolje vreme za to: to je Menheten za vreme Vorholove Fabrike, Studia 54, nakon nemira u Stonvolu, u eri neobuzdane hedonističke seksualnosti. Njegova prva samostalna izložba 1976. godine predstavila je njegove teme: erotika, cveće i portreti. Postao je poznat po seriji eksplicitno seksualnih fotografija gej sadomazohističke scene i golih slika crnih muškaraca.

21:00 Zauzmi pozu
Holandija, 2016, dokumentarni film, 83 min.
Režiseri: Ester Guld, Rajer Cvarn
Godine 1990, sedmorica mladih muških igrača pridružilo se Madoni na njenoj najkontroverznijoj „Blond Ambition“ turneji. I na pozornici i u filmu „Truth or Dare“ oni su pokazali kako neko treba da izrazi sebe. Sada, 25 godina kasnije, oni otkrivaju istinu o životu tokom i nakon te turneje. Strike A Pose je dramatična priča o pobeđivanju srama i pronalaženju hrabrosti da se bude ono što jesi.

23:00 Madonna Party @Circle 9
Merlinka Festival i Stanwik vas, nakon projekcije dokumentarnog filma Strike A Pose, pozivaju na ultimativni Madonna Party u klubu Circle 9.
23:00 – 03:00 Madonna Party – klub Circle 9 (ulaz 200 rsd) Facebook event

Subota, 17. jun 2017.

19:00 Viva
Irska, kuba, 2015, igrani film, 100 min.
Režiser: Pedi Bretnah
Kada danas sve ima svoju cenu, koja je cena ljubavi?
Hesus radi kao šminker u trupi dreg izvođača, ali sanja i o tome da sam postane izvođač. Kada konačno dobije svoju šansu da izađe na scenu iz publike se pojavljuje stranac koji ga nokautira. Ispostavlja da je to ni manje ni više Hesusov otac, bivši bokser, koji je bio odsutan preko 15 godina iz života svog sina. Kako se otac i sin bore oko svojih suprotnih očekivanja koja imaju jedan od drugog, Viva postaje priča o ljubavi u kojoj dva muškarca pokušavaju da razumeju jedan drugog i da postanu ponovo porodica.

21:00 Gde si krenuo, habibi?
Nemačka, 2015, Igrani film, 79 min.
Režiser: Tor Iben
Ibrahim se zaljubljuje u Aleksandra, plavušana sa plavim očima, Nemca, kriminalca i kečera koji je strejt – između njih se stvara prijateljstvo koje nadilazi obojicu.