Konkurs za plakat Merlinka festivala 2022.

by

Četrnaesti Međunarodni festival queer filma „Merlinka“ održaće se od 8. do 11. decembra 2022. godine u Domu omladine Beograda i od 9. do 12. decembra u Kulturnom centru Novog Sada.

Pozivaju se dizajneri i oni koji to žele da budu da učestvuju u izradi plakata za 14. Međunarodni festival queer filma „Merlinka“ koji šalje poruku o toleranciji, prihvatanju i LGBTI egzistenciji kroz prizmu filmske umetnosti.

Smernice

Prilikom izrade plakata možete se koristiti bilo kojim grafičkim elementima, možete uključiti bilo koji element koji smatrate da može doprineti vašem radu, kao i reference na prepoznatljive filmske scene stavljene u LGBTI kontekst.

Izbegavajte da na plakatu bude Marilyn Monroe! Imajte u vidu da se plakat koristi za Merlinka festival u Beogradu i Novom Sadu.

Slogan ovogodišnjeg festivala je „Acta, non verba“.

Poruka plakata

Slogan ovogodišnjeg festivala u prevodu sa latinskog znači „Dela, ne reči“ i treba da bude revolucionarnog i aktivističkog duha u stilu ruske avangarde i sovjetskih plakata sa LGBT+ i rainbow simbolikom i ikonografijom.

Primeri >>>

Ciljna grupa

Ciljna grupa plakata su mladi ljudi, ljubitelji filma i LGBT zajednica

Nagrade:

Obezbeđena je novčana nagrada za najbolji rad na konkursu.

Pobednik:

30.000 hiljada dinara

Uži izbor:

Dve propusnice za sve dane festivala

Upotreba:

Najbolji rad će biti oficijelni plakat 14. Merlinka festivala i naslovna strana festivalskog kataloga.

Uslovi i način prijave

Svi mogu da učestvuju na konkursu.

Na konkurs možete poslati više radova.

Pobednički radovi ostaju vlasništvo Merlinka festivala i mogu biti upotrebljeni u bilo kom obliku.

Prijave za plakat trebaju da sadrže:

  1. JPG (B1 – 70x100cm, uspravno, 300 dpi, CMYK)
  2. Naziv datoteke u formi – prezime_ime_brojpredloga.jpg

Napomene: Imajte u vidu da će se dizajn koristiti sa i bez slogana, samo pozadina, za internet banere u različitim dimenzijama, većina materijala će biti uspravno ali bi bilo poželjno da se može prilagoditi i za položeno.

Radove slati na e-mail adresu merlinkaplakat@gmail.com

Konkurs je otvoren do 1.11.2022.

Više informacija na web strani www.merlinka.com

Radove od prošle godine možete videti na Merlinka FB stranici

Službena pravila

– Sve upotrebljene slike (fotografije i ostali grafički materijal) moraju biti autorsko delo učesnika, ili učesnici moraju imati prava na njihovu upotrebu.

– Sve prijave moraju biti originalne i moraju biti delo i vlasništvo učesnika. Ne smeju biti prethodno objavljivane, ili na drugi način javno distribuirane i ne smeju kršiti prava trećih lica.

– Ne prihvatamo odgovornost za dizajn učesnika. Nismo odgovorni za kršenje autorskih prava i nećemo biti uključeni u sporove oko autorskih prava.

– Učestvovanjem u konkursu učesnik pristaje prepustiti ili ustupiti sva komercijalna i nekomercijalna prava i vlasničke interese za umetničko delo na slobodnu upotrebu, na bilo koji način, trajno, Merlinka festivalu.

– Merlinka festival priznaće zasluge umetniku, gde god je prikladno i moguće u kontekstu upotrebe.

– Merlinka festival zadržava pravo:

o Predloga promene/dorade originalnog dizajna

o Dodati logo jedne ili više povezanih organizacija

– Iako će biti uložen svaki napor da se to ograniči, pravila i uslovi ovde navedeni podložni su promeni bez prethodne najave. Biće učinjen svaki napor da takve promene budu istaknute na sajtu www.merlinka.com. Zbog toga vas podstičemo da redovno posećujete našu web stranicu.

Logo Merlinka festivala: www.merlinka.com/logo