Konkurs za plakat – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Konkurs za plakat


merlinkafb

Osmi Međunarodni festival queer filma „Merlinka“ održaće se u Domu omladine Beograda od 8. do 14. decembra 2016. godine.

Pozivaju se dizajneri i oni koji to žele da budu da učestvuju u izradi plakata za osmi Međunarodni festival queer filma „Merlinka“ koji šalje poruku o toleranciji, prihvatanju i LGBT egzistenciji kroz prizmu filmske umetnosti.

Smernice
Prilikom izrade plakata možete se koristiti bilo kojim grafičkim elementima, možete uključiti bilo koji element koji smatrate da može doprineti vašem radu, kao i reference na prepoznatljive filmske scene stavljene u LGBT kontekst.

Izbegavajte da na plakatu bude Marilyn Monroe! Imajte u vidu da se plakat koristi za Merlinka festival u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Sarajevu i Podgorici.

Slogan ovogodišnjeg festivala je “Reci osam”, jer je u pitanju osmi po redu festival koji počinje 8. decembra i slogan ima provokativnu konotaciju.

Poruka  plakata
Poslati poziv svim ljubiteljima filmske umetnosti koji žele da uživaju u kvalitetnom filmskom programu. Iako su u pitanju filmovi LGBT tematike, to su pre svega kvalitetni filmovi prikazani na prestižnim filmskim festivalima kao što su Berlinale, Sundance, Tribeca, Kan, Venecija…

Listu selektovanih filmova za ovogodišnji festival možete videti na: http://merlinka.com/merlinka-festival-2016/

Ciljna grupa
Ciljna grupa plakata su mladi ljudi i LGBT zajednica

Nagrade
Obezbeđene su novčane  nagrade za najbolje radove na konkursu.
– Prvo mesto
20.000 din.
– Drugo mesto
10.000 din.
– Treće mesto
Dve propusnice za sve filmske projekcije

Upotreba
Najbolji rad će biti oficijelni plakat sedmog Merlinka festivala, naslovna strana festivalskog kataloga i festivalskog kalendara za 2017. godinu.

Dvanaest najboljih radova biće štampani u festivalskom kalendaru za 2017. godinu.

Uslovi i način prijave
Svi mogu da učestvuju na konkursu.
Na konkurs možete poslati više radova.
Pobednički radovi ostaju vlasništvo Merlinka festivala i mogu biti upotrebljeni u bilo kom obliku.

Prijave za plakat trebaju da sadrže:
1. PDF dokument ili JPG (B2, uspravno, 300 dpi, CMYK) i 2. Naziv datoteke u formi – prezime_ime_brpredloga.pdf/.jpg

Napomene: Imajte u vidu da će se dizajn koristiti sa i bez slogana, samo pozadina, za internet bannere u različitim dimenzijama, većina materijala će biti uspravno ali bi bilo poželjno da se može prilagoditi i za položeno.

Radove slati na e-mail adresu merlinkaplakat@gmail.com

Konkurs je otvoren do 1.11.2016.

Više  informacija na web  strani www.merlinka.com

Radove od prošle godine možete videti na: Merlinka Facebook Page

Službena  pravila

– Sve upotrebljene slike (fotografije i ostali  grafički materijal) moraju biti autorsko delo učesnika, ili učesnici moraju imati prava na njihovu upotrebu.
– Sve prijave moraju biti originalne i moraju biti delo i vlasništvo učesnika. Ne smeju biti prethodno objavljivane, ili na drugi način javno distribuirane i ne smeju kršiti prava trećih lica.
– Ne prihvatamo odgovornost za dizajn učesnika. Nismo odgovorni za kršenje autorskih prava i nećemo biti uključeni u sporove oko autorskih prava.
– Učestvovanjem u konkursu učesnik pristaje prepustiti ili ustupiti sva komercijalna i nekomercijalna prava i vlasničke interese za umetničko delo na slobodnu upotrebu, na bilo koji način, trajno, Merlinka festivalu.
– Merlinka festival priznaće zasluge umetniku, gde god je prikladno i moguće u kontekstu upotrebe.
– Merlinka festival zadržava pravo:
o Predloga promene/dorade originalnog dizajna
o Dodati logo jedne ili više povezanih organizacija
– Iako će biti uložen svaki napor da se to ograniči, pravila i uslovi ovde navedeni podložni su promeni bez prethodne najave. Biće učinjen svaki napor da takve promene budu istaknute na sajtu www.merlinka.com. Zbog toga vas podstičemo da redovno posećujete našu web stranicu.

Logo Merlinka festivala: www.merlinka.com/logo