Petak 9.12.2011. – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Petak 9.12.2011.


15:00
IZBOR ZA NAJBOLJI KRATKI FILM: Početak leta / Candy Boy / Bedfellows / The Girl Bunnies: Big Tree / Cupcake / La Victoria de Ursula / Cure(d) / Frishluft Therapie / Flyers / Fuckbuddies

17:00
Dokumentarni film:
We were here

19:00
Igrani film:
Gun Hill Road

21:00
Igrani film:
Weekend

15:00 Kratki filmovi

Početak leta
Režija / Director: Nikola Ljuca
Srbija, (2008) 14 min.
Branko živi sa svojom devojkom i zajedno rade u supermarketu. Ispostavlja se da je njegov kolega i prijatelj Mare, mnogo više od toga. Ali, da li će Branko ostaviti devojku zbog Mareta?

Candy boy
Režija / Director: Pascal-Alex Vincent
Francuska, (2007) 13 min.
Panika u sirotištu. Jedno po jedno dete je bolesno i Candy Boy, najhrabriji od svih, istražuje uzrok. Ali novo pridošli dečak komplikuje istragu našeg heroja.

The Girl Bunnies: Big three
Režija / Director: Francoise Doherty
Kanada, (2011) 8 min.
Mimi i njena motorna testera slučajno iseku drvo jedne slatke zečice. Uz pomoć hokejaške palice, dve devojke i jednog prilično velikog jelena, Mimi shvata šta joj srce želi.

Fuckbuddies
Režija / Director: Juanma Carrillo
Španija, (2011) 6 min.
Dvojica muškaraca u vreme ručka imaju seks na brzinu u kolima, van grada.

Bedfellows
Režija / Director: Pierre Stefanos
SAD, (2010) 16 min.
www.tinyurl.com/bedfellowsfilm
Ispričan u stilu starih dečijih bajku ali smešten u savremeni Njujork, film prati avanturu 20-godišnjaka Bobbyja nakon što se vraća iz gej bara gde mu je srce slomljeno po prvi put. Nakon što je upoznao i proveo noć sa atraktivnim strancem Jonathanom, Bobby sanja kakav bi život mogao da ima s njim. San nas vodi na tridesetogodišnje putovanje kroz vreme. Ali, šta će se desiti kad se Bobby probudi sledećeg jutra?

Cupcake
Režija / Director: Rebecca Thomson
Australija, (2010) 14 min.
www.zombielesbianmusical.com
Melodičan masakr u kome učestvuju dve netrpeljive stare dame, par zaljubljenih lezbejki i hor jezivo blistavih zombija.

La Victoria de Ursula
Režija / Director: Julio Martí, Nacho Ruipérez
Španija, (2011) 17 min.
Kišna noć, Ursula prolazi kroz gustu šumu. Zaustavlja se pred kapijom starog groblja, razvaljuje lance koji je sprečavaju da uđe. U desnoj ruci drži lopatu, u levoj težak kofer.

Flyers
Režija / Director: Laura Terruso
SAD, (2011) 3 min
Ulični flajeri dovode do iznenađujućeg otkrića.
A street flyer leads to a surprising discovery.

Cure(d)
Režija / Director: Aaron Chan
Kanada, (2011) 6 min.
Nakon što je rekao roditeljima da je gej i da želi da se promeni, tinejdžer Jason uzima nešto što veruje da je lek protiv homoseksualnosti.

Frischluft Therapie
Režija / Director: Christoph Scheermann
Nemačka, (2010) 6 min.
Dve žene, u najboljim godinama, sede na kauču kod terapeuta. Kada se svetla ugase ono što je terapeut pokušavao mesecima, postignuto je iznenadnim incidentom u mraku.

We were here
Režija: David Weissman, Bill Weber
SAD, (2011) 90 minuta
www.wewereherefilm.com
We were here je prvi dokumentarac koji pruža dubok i reflektujući osvrt na dolazak i uticaj AIDS u San Francisku. Film istražuje kako su stanovnici bili pogođeni i kako su odgovorili na tu poraznu epidemiju. Iako je priča bazirana u San Francisku, We were here prevazilazi ovaj grad i sami AIDS. On priča o našim kapacitetima kao individuama da se ponašamo u skladu sa situacijom i velikoj snazi zajednice koju spaja ljubav, saosećanje i odlučnost.

Gun Hill Road
Režija: Rashaad Ernesto Green
Uloge: Judy Reyes, Esai Morales, Harmony Santana
SAD, (2011) 88 minuta
Bivši zatvorenik se vraća kući u Bronks posle tri godine provedene u zatvoru i zatiče otuđenu ženu i sina tinejdžera koji ispituje svoj polni identitet i sve to će staviti na test krhke veze koje drže ovu porodicu.

Weekend
Režija: Andrew Haigh
Uloge: Tom Cullen, Chris New
UK, (2011) 96 minuta
Mnogi gej magazini proglasili su ovaj film za najbolji gej film godine. Nakon kućne pijanke sa strejt drugarima, Russell odlazi u gej klub. Pred samo zatvaranje pokupio je Glena, ali ono što je trebalo da bude samo još jedan one-night stand postaće nešto sasvim drugačije.