Ponedeljak, 12. decembar 2011. – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Ponedeljak, 12. decembar 2011.


15:00
Kratki filmovi: Koka / Iguales / Truth Takes Time / Door Prize / Hyacinthus Lullaby / Lady / Butch tits / Camp / Super Queer / Fucked

17:00
Dokumentarni film:
Inspired:  The Voice Against Prop 8

19:00
Igrani film:
Everything & Everyone

21:00
Igrani film:
Other Angles

15:00 Revija kratkih queer filmova

Koka (2011)
Režija / Director: Ricky Mastro
Brazil, 5 min.

Iguales (2008)
Režija / Director: Javier de la Torre
Španija, 14 min.
Adela nije devojka iz romantičnih komedija. Hassan nije galantni heroj iz avanturističkih filmova. Sylvia nije kao fatalne žene.

Truth Takes Time (2011)
Režija / Director: Alielle Elizabeth Krnich
USA, 12 min.
„Truth Take Time“ je priča o odrastanju i prihvatanju sebe i voleti sebe onakvim kakvi jeste. Film prati delove iz Allienog života, queer žene koja trenutno prolazi kroz promene u svom životu. Ova animirana priča je autobiografska na više načina i istražuje putovanje na koje svi idemo ako smo dovoljno hrabri da sebi dozvolimo da živimo autentično.

Door Prize (2009)
Režija / Director: Zsa Zsa Gershick
SAD, 8 min.
Ovo je kratka priča o trans, butch lezbejki za koju su javni taoleti uvek avantura. Restoran. Kravata. Red ispred ženskog toaleta. Pišanje nikad ne treba da bude tako problematično. Ova priča je bazirana na ličnim iskustvima autorke.

Hyacinthus Lullaby (2009)
Režija / Director: Na’ama Landau
Izrael, 23 min.
Odnos između Iris i njene majke je hladan i na distanci. Kada majka umre pre vremena, Iris shvata da je propustila priliku za pomirenjem. Ona pokušava, njen poslednji napor, da osvoji zagrljaj od svoje majke.

Lady (2011)
Režija / Director: Abby Lambert
Kanada, 4 min.

Butch tits (2010)
Producent: Jen Crothers
Kanada, 4 min.
Butch žene pričaju o svojim ponekad komplikovanim vezama koje imaju sa svojim grudima.

Camp (2010)
Režija / Director: Alexis Mitchell
Kanada, 25 min.
Camp je trodelni video esej koji istražuje tajne koje naglašavaju autorkin ličnu vezu sa jevrejskom istorijom i kulturom. Kroz pogled na tri kampa, ona kroz queer prizmu prepričava tradicionalnu Purim priču, cenzurisane delove iz dnevnika Anne Frank i šišanje kod njenog dede, kako bi pokazala načine na koji ove tajne proganjaju površinu našeg kulturnog trenutka.

Super Queer (2010)
Producent: Sakino Sepulveda
Kanada, 4 min.
Ovo je eksperimentalni kratki naučno-fantastični film. Priča o tome kako javno bezazleno prikazivanje emocije između dvojice muškaraca može da izazove nasilne homofobične reakcije.

Fucked (2011)
Režija / Director: Jack O’Dowd
UK, 11 min.
Šesnaestogodišnjak je položio sve ispite iz uz dozvolu svoje majke otišao da proslavi sa svojom najboljom drugaricom u gej klubu. Zaveden muzikom i atmosferom on će se naći u situaciji koja će imati posledice na ceo njegov život.

17:00 Inspired: The Voices Against Prop 8 (2011)
Režija: Charles Gage
Dokumentarac
SAD, 89 minuta
Četvrtog novembra 2008. godine Kalifornija je izglasala Predlog 8 koji ukida pravo gej parovima na brak. Sledećeg dana u Los Anđelesu se rodio pokret.

19:00 Everything & Everyone (2011)
Režija: Tracy D. Smith
Uloge: Ryan Robbins, Gabrielle Rose, Chad Willett
Kanada, 100 minuta
Ovo je urnebesan i srceparajući film koji prikazuje nezaboravne likove sa nepredvidivim životima. Uvek optimistični Eric započinje vezu sa samozaljubljenim i samoprezirnim Maxom. Max je zaintrigiran Ericovom otvorenošću i njihov odnos počinje da raste, sve do naglog preokreta. Everything & Everyone je ljubav, smeh, gubitak i sve između.

21:00 Other angels
Režija: Emre Yalgin
Uloge: Seyhan Arman, Kanbolat Gorkem Arslan, Özay Fecht
Turska, 84 minuta
Sanem deli stan sa još tri transvestite na periferiji Istanbula i zarađuje kao prostitutka. Dok sanja o heroju koji će je spasti, ona primećuje Gökhana, koji se skoro doselio u kraj. Stidljivo se motajući oko njega, ona uspeva da privuče njegovu pažnju i počinje njihova prećutna veza. Nakon policijske racije ona se skriva kod njega, ali Gökhan počinje da sumnja u njen identitet, a Sanem preispituje da li ima poverenja u svog ljubavnika.