Ponedeljak 7. februar 2011. – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Ponedeljak 7. februar 2011.


17:00 Dokumentarci:
Put this on the Map /
Familiensache /
To je naše dijete /

19:00 Igrani film:
The Big Gay Musical /

21:00 Igrani film:
Tu Eliges (You Choose)

Dokumentarci (17:00)

Put this on the Map / Stavi ovo na mapu
Director / Režija: Megan Kennedy, Sid Jordan Peterson
USA, 2010
Duration / Trajanje: 34 min.

Zasićeni nedostatkom vidljivosti queer zajednice, dvadeset šest mladih queer osoba izazivaju hetero normativne vrednosti istočnog predgrađa Sijetla sa novim definicijama, pogledima, i ličnim iskustvom za re-edukaciju po pitanju roda i seksualnosti.

Familiensache / Porodične stvari
Director / Režija: Sarah Horst
Švajcarska, 2009
Duration / Trajanje: 27 min.

Sara Horst je napravila tragikomičan portret porodice koja je pokušala sebi da da identitet koji se udaljava od uobičajenih konvencija. Otac je gej „bon vivant“ koji je nekada bio poznat po raskošnim modnim revijama i poročnom životu. Ekscesno zabavljanje je ostavilo trag kako na roditelje tako i na sina. Sin je preuzeo „Schluggstube“ od roditelja – bar koji služi kao mesto sastanka za čudne i opscene. Sa sirovom iskrenošću, predstavljena je porodica koja živi i napreduje zajedno.

To je naše dijete / That’s out child
Director / Režija: Elma Islamović
BIH, 2010
Duration / Trajanje: 15 min.

Saša, Aleks, Jasenko i Alma su gej osobe koje žive u Sarajevu i Tuzli, pričaju o procesu njihovog “coming out”-a, odnosu sa roditeljima, prijateljima, momcima / devojkama. Sašini roditelji su ga odbacili kao sina, i tri godine nemaju nikakav kontakt sa njim. Aleks još uvek treba da kaže ocu da je počeo sa procesom promene pola.

Igrani film (19:00)

The Big Gay Musical / Veliki gej mjuzikl
Directors / Režija: Casper Andreas, Fred M. Caruso
Cast / Uloge: Daniel Robinson, Joey Dudding, Jeff Metzler
USA, 2009
Duration / Trajanje: 90 min.
www.thebiggaymusical.com

Pol i Edi počinju da vežbaju za off-Broadway mjuzikl „Adam i Stiv kakvim ih je bog stvorio“. Njihovi životi čudno podsećaju na likove koje igraju. Pol je u potrazi za savršenim muškarcem a Edi pokušava da uskladi seks i veru. Nakon još jednog neuspešnog sastanka Pol odlučuje da digne ruke od svega i da se prepusti promiskuitetu baš kao i seksi momak iz pozorišne trupe sa kojim deli svlačionicu.

Igrani film (21:00)

Tú eliges / You Choose/ Izaberi
Director / Režija: Antonia San Juan
Cast / Uloge: Antonia San Juan, Paula Andrés Cogollos, Neus Asensi, Pedro Azofra
Spain, 2009
Duration / Trajanje: 87 min.
www.antoniasamjuan.com

Komedija „Izaberi“ se odvija u realističkom, savremenom okruženju. U toku jednog dana ukrštaju se životi nekoliko likova iz različitih društvenih slojeva, od pedesetogodišnje žene koja još uvek živi u davno prošloj mladosti, milionerke koja iz dosade predaje Feng Shui, do pop zvezde i glumca koji pokušavaju da opstanu. Akcije jednih utiču na druge, bez da oni to i znaju, i na kraju, svako ostvaruje svoje ambicije i snove sa pomešanim uspehom.


Leave a Reply