Savrsena porodica – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Savrsena porodica


PETAK, 14. DECEMBAR 2012. 21:00

The Perfect Family
Režija: Ana Renton
Glumci: Ketlin Tarner, Emili Dešanel, Džejson Riter
SAD, 2011.
Trajanje: 84 min.
Igrani film

IMDb     Website

Super-mama iz predgrađa Ajlin Kliri (glumica sa nominacijom za Oskar-a Ketlin Tarner) je prava katolkinja nominovana za nagradu Katolkinja godine u svojoj lokalnoj zajednici što će joj doneti plaketu kao dokaz. Postoji samo još jedan test koji mora da prođe – mora crkvenom odboru da predstavi svoju porodicu kako bi dobila pečat odobrenja.
To je trenutak kada mora da se suoči sa istinom o svojoj nekonformističkoj porodici, istinom koju je godinama krila. Sa svojom kćerkom lezbejkom (Emili Dešanel) koja će se udati za svoju partnerku, sinom koji je u nesrećnom braku (Džejson Riter) i koji ima ljubavnu aferu sa manikirkom iz kraja i sa sopstvenim brakom sa izlečenim alkoholičarem koji joj otežava život, Ajlin odlučuje da krene u akciju i uzdigne svoje mešanje do novih, neslućenih i izrazito komičnih visina.
Ova srdačna komedija o disfunkcionalnoj porodici pruža izuzetno glumačko izvođenje glumice sa nominacijom za Oskar-a Ketlin Tarner kao konfliktne i komične majke pored vesele grupe glumaca uključujući i Ričarda Čemberlena i Majkla Mekgrejdija. Rediteljka An Renton održava napetost i priča nam iskrenu, modernu porodičnu priču koja nam postavlja pitanje šta zaista čini jednu porodicu savršenom – da li ono kako ona izgleda gledano spolja ili način na koji se svi u njoj osećaju.