Austrijski filmovi na desetom Merlinka festivalu – Merlinka festival

Merlinka festival

Merlinka festival

Austrijski filmovi na desetom Merlinka festivalu


Na ovogodišnjem, jubilarnom desetom Merlinka filmskom festivalu od 6. do 9. decembra u Domu omladine Beograda biće prikazana tri filmova koja dolaze iz Austrije.

U pitanju su igrani film „Ja, životinja“ u režiji Katharine Muckstein koji prati tinejdžerku koja sa svojom bandom bajkera maltretira devojke po selu, sve dok se ne zaljubi u jednu. Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Berlinalu, a na Filmskom festivalu u Cirihu osvojio je nagradu za najbolji film sa nemačkog govornog područja. Film će biti prikazan u petak, 7. decembra u 17 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Mladi austrijski glumac Gregor Kohlhofer predstaviće kratki film Mathias u režiji Clare Stern u kome glumi glavnu ulogu. Mathias je transrodni muškarac koji mora da nađe sigurnost u svom novom identitetu, novom poslu i odnosu sa devojkom. Film će biti prikazan u subotu, 8. decembra u bloku od 19 časova u Klubiću Doma omladine Beograda.

Mladi austrijski reditelj Karl Neubart predstaviće svoj kratki film Karate o osuđujućim pogledima kada se dvojica gej muškaraca uhvate za ruke i pokažu nežnost u javnosti. Film će biti prikazan u subotu, 8. decembra u bloku od 19 časova u Klubiću Doma omladine Beograda.

Projekcije austrijskih filmova podržane su od strane Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu.