Izložba Vladice Čulić tokom trajanja Merlinka festivala – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Izložba Vladice Čulić tokom trajanja Merlinka festivala


Tokom trajanja Merlinka festivala, od 7. do 13. decembra ispred Velike sale Doma omladine Beograda biće postavljena izložba Vladice Čulić, umetnice koja živi i radi u Malmeu.

Izložba „Hangarske orgije devica“ je lagani lezbejski BDSM print na mušemi. Pomoću povlačenja tankog markera i lenjira Vladica je stvorila svetove u kojima žene uživaju jedna u drugoj, kanapima, seksualnim pomagalima, moći i nemoći. One žive prepliću se i zapliću jedna u drugu i u hiljade i hiljade linija koje kroje i spajaju njihove fantazije i žudnje.

Vladica Čiliće je rođena 1988. godine u Beogradu. Sa 11 godina se seli u tuđinu i odrasta u malom švedskom selu, gde se bori sa i protiv demona konzervativizma, homofobije i dosade. Sa 19 odlazi u Malme. Tamo kreće da crta anatomski inspirisane radove pomoću lenjira i tankih markera. Inspiraciju takođe pronalazi u BDSM-u, crkvi i mesu. Vladicu pokreću kontrasti, strasti i osećaji gadosti i slasti u isto vreme te istovremeno teži ka tome da upravo sve to izazove i kod posmatrača.