Nedelja 6. februar 2011.

by

15:00 Kratki filmovi: MV / Čakorovi doci / Isti kurac / Broken / My Name is Love / Inflatable Swamp / Heiko / Toto Forever / Lorimer

17:00 Kratki filmovi: 3 minutes / Las nanas / Hens and chicks / Public relations / Tools 4 Fools / Back to Life / The Girl bunnies / The best is yet to come / Feliza para sempre / Lilly’s Image / Tetrapak

19:00 Kratki filmovi: You can’t curry love / Faggette / Playing with gender / Masala Mama / Being Lisa / Make A Mate / Stay / Last call / Dish /

21:00 Kratki filmovi: Carmen’s Place / Thy will be done / Tierra Madre

Kratki filmovi (15:00)

MV
Director / Režija: Jasmin Cvišić
Srbija, 2007
Duration / Trajanje: 6 min.

Milutin Milošević i Marko Janjić u ljubavnoj sceni bez reči i dodira. Dvojica mladića se posmatraju u jednom beogradskom kafiću. Ali da li će ti pogledi postati nešto više?

Čakarovi doci
Director / Režija: Ivan Lovrić, Josip Kežić
BIH, 2009
Duration / Trajanje: 16 min.

Čarls Marić mladi je Hercegovac koji nakon petnaest godina života u Nemačkoj dolazi da poseti rodni kraj, malo hercegovačko selo za koje ga danas vežu samo uspomene na Anđelka, prijatelja iz djetinjstva. Film je prošlogodišnji pobednik West Herzegowina Festa.

Isti kurac/ Same shit
Director: Luka Bursać
Serbia, 2010
Duration / Trajanje: 9 min.

Ono što duboko krijemo u sebi, je ono što nas najviše plaši.

Broken / Slomnjen
Director / Režija: Kent Thomas
USA, 2009
Duration / Trajanje: 18 min.

Mladi hastler ponovo proživljava putovanje koje ga je odvelo od srednjoklasnog doma do ulice… da bi na kraju otkrio šta mu ne daje da stane.

My name is Love / Moje ime je (Love) ljubav
Director / David Fardia
Švedska, 2008
Duration / Trajanje: 20 min

Love je doneo odluku. Noćas će se otvoriti ka svim osećanjima koje je krio godinama i stvoriti mogućnost da sretne nekog posebnog. Sebastijan svoje tajne želje sve teže uspeva da negira. Njegova devojka je van grada tako da je trenutak savršen.

Inflatable Swamp / Napumpana močvara
Director / Režija: William Feroldi
UK, 2010
Duration / Trajanje: 13 min.

Inflatabale swamp je kratki film koji istražuje gay fizičku intimnost uz eksplicitne scene. Matt, je gej mladić u kasnim dvadesetim koji usamljeno prolazi raskršćima tvrdog seksa i ljudske bliskosti.

Heiko / Hajko
Director / Režija: David Bonneville
Portugal, 2008
Duration / Trajanje: 13 min.

Sedamdesetogodišnji esteta je u vezi sa mladićem koji se zove Heiko. To je fetišistička veza dovedena do ekstremnog egzotizma.

Toto Forever / Toto zauvek
Director / Režija: Roberto F. Canuto
Španija / USA, 2009
Duration / Trajanje: 14 min.

Film prati ljubavnu priču o mladom poštaru koji sanja o novom životu i gangsteru koji je zapao u duboke probleme sa mafijom. Toto nikad neće izgubiti nadu, čak ni posle traumatičnog kraja njihove veze.

Lorimer
Director / Režija: Michael Lannan
USA, 2009
Duration / Trajanje: 8 min.

Šaputanja na jastuku su sve samo ne laka kad ih Lorimer započne, ali ozbiljan razgovor ne odgovara drugoj polovini para.

17:00 Kratki filmovi

3 minutes/ 3 minuta
Director / Režija: Jenn Garrison
USA, 2009
Duration / Trajanje: 3 min.

Jesse i Max jure kroz ratom uništen grad kako bi proveli tri minuta zajedno. Tri minuta je priča o gradu u ruševinama i o urbanim iskopinama koje istrajavaju. Izranjajući iz ruševina svog grada oni se sastaju da proslavljaju ljudski duh i nadu u bolje sutra.

Les Nanas
Director / Režija: Danielle Morgan
USA, 2010
Duration / Trajanje: 4 min.

Snimljen na Super 8 traci i montiran u kameri film je vizuelna interpretacija muzičkog komada avangardnih muzičara The Artie Smudges Trio. Muzika prati dan u životu tri žene nalik lutkama.

Hens and Chicks / Kokoške i pilići
Director / Režija: Becky Lare
USA, 2010
Duration / Trajanje: 15 min.

Odrasla sa dve mame, Hanna je oduvek znala da postoje razne vrste porodica. Ali nikad nije razmišljala o njihovoj logistici sve dok joj njen prijatelj Marco nije objasnio proces dobijanja pilića iz jajeta. Ubrzo će Hanna krstariti cyber-spaceom sa pitanjem „Ko je moj petao?“.

Public Relations / Odnosi sa javnošću
Director / Režija: Gianna Sobol
USA, 2009
Duration / Trajanje: 17 min.

Nesrećna holivudska asistentkinja nalazi romansu i razlog za postojanje kada u grad stiže njena seksi njujorška koleginica. Film baca svež, duhovit pogled na odrastanje i na seks.

Tools 4 Fools / Igračke za budale
Director / Režija: Kate A. Brandt
USA, 2009
Duration / Trajanje: 8 min.

Ko može da sebi priušti seks igračke u svetu današnje ekonomije? I ko se nije pitao šta da radi sa svim tim osećanjima i preskakanjima srca koji ostanu nakon svakog neprijatnog raskida. Tools 4 Fools dolazi kao spas, dok Julie Goldman pokušava da se probija kroz svet nečuvene reklamne kampanje.

Back to Life / Povratak u život
Director / Režija: Desi del Valle, Hollie Lemarr
USA, 2009
Duration / Trajanje: 12 min.

Žena žali smrt svoje partnerke tek kad iskusi seks sa njenom najboljom drugaricom…

The Girl Bunnies / Zečice
Director / Režija: Francoise Doherty
Canada, 2009
Duration / Trajanje: 5 min.

Reč je o staromodnoj stop –motion animaciji gde zečevi komuniciraju preko pisaćih mašina, gde svi igraju hokej i gde se zečice zaljubljuju u druge zečice. U filmu Coco voli hokej ali još više voli hokejašice!

The Best is yet to come / Najbolje tek dolazi
Režija: Eunice Wu
Tajvan, 2009
Duration / Trajanje: 15 min.

Film je smešten u vreme mnogo diskutovane debate za vreme Obamine predsedničke kampanje povodom kontraverznog predloga u Kaliforniji za glasanje povodom istopolnog braka. Povodom toga Sam i Alice se sukobljavaju sa svojim porodicama, svojim strahovima i snovima.

Felizes para Sempre / Srećni zauvek
Director / Režija: Ricky Mastro
Brazil, 2009
Duration / Trajanje: 8 min.

Priča o dve lezbejke koje su 32 godine zajedno. Još uvek zaljubljene, još uvek seksualno aktivne.

Lily’s Image/ Lilina slika
Director / Režija: Sussanne Stich
Irska, 2008
Duration / Trajanje: 8 min.

Roditelji osmogodišnje Lili se razvode. Dok otac otpočinje novu vezu, a majka je u procesu prihvatanja raskida kroz slikanje, Lili otkriva da njeno lično iščitavanje situacije stvara umetničko delo po sebi.

Tetrapak
Director / Režija: Filip Peruzović
CRO, 2010
Duration / Trajanje: 15 min.

Dve devojke u stanu. Film prati ljubavni odnos dve devojke i njihove veze koja je po svemu nalikuje heteroseksualnim. Ovo je kratki film o životu dve mlade žene koje dele skladan život, tek povremeno narušen razilaženjem u idejama o dobrom provodu.

19:00 Kratki filmovi

You can’t curry Love / Kari ljubav
Director / Režija: Reid Waterer
USA, India, 2009
Duration / Trajanje: 23 min.

Zgodan Indijac iz Londona je u poseti Indiji, zaljubljuje se u lokalnog momka, sreće transrodnu „hijru“ i otkriva zemlju koju je samo mislio da poznaje. Film je dobio nagradu za najbolji kratki film u San Diegu na „Film Out“ filmskom festivalu i specijalnu nagradu žirija na Fargo – Moorhead LGBT Filmskom festivalu.

Faggette
Director / Režija: Ali Cotterill
USA, 2008
Duration / Trajanje: 3 min.

Fagette je trans – fantastična nedelja u parku. Igre postaju gay, drag-fantastične navijačice, sinhronizovani ples i sve to u zemlji čuda od veštačke trave.

Playing with Gender / Igranje sa rodom
Director / Režija: Playing with Gender
USA, 2007
Duration / Trajanje: 7 min.

Mladi ljudi na pikniku uče o rodu, rodnim ulogama i transrodnim identitetima u ovoj imitaciji edukativnih filmova iz pedesetih godina. Film pokazuje kako se konstruiše rod i kakvo sve mnoštvo rodnih identiteta postoji van granica muško – žensko.

Masala Mama
Director / Režija: Michael Kam
Singapur, 2010
Duration / Trajanje: 9 min.

Masala Mama je film o pronalaženju saveznika i heroja u najneočekivanijim osobama. Mladi sin mora pomoći svom ocu u izdržavanju porodice, ali na veliko očevo razočarenje njegov sin se gubi u dnevnim maštarijama crtajući stripove o superherojima.

Being Lisa / Biti Lisa
Director / Režija: Amara Stefani, Becca Louisell, Steven Bourasa, Gene Hoisington
USA, 2009
Duration / Trajanje: 10 min.

Poslovna večera postaje romantična, varnica se javlja između Lise i Jasona. Lisa otkriva da je … jedinstvena. Jason odlučuje da oproba svoju sreću.

Make A Mate / Stvori partnera
Director / Režija: Jennifer Jordan Day
USA, 2009
Duration / Trajanje: 4 min.

Usamljena žena pronalazi čarobnu prodavnicu gde može da stvori idealnog partnera…

Stay / Ostani
Director / Režija: Aaron Chan
Kanada, 2010
Duration / Trajanje: 8 min.

Sam i Eric su mladi kineski gej par, naizgled srećni ali zapravo nikad nisu proveli zajedničku noć. Jedne noći kad Eric to zatraži od Sema koji odbija, njihova veza dolazi u pitanje.

Last Call / Poslednji poziv
Director / Režija: Nick Corporon
USA, 2009
Duration / Trajanje: 18 min.

Na putu da se pomiri sa ljubavlju svog života, on umire dobijajući priliku da ponovo proživi tri trenutka svog života.

Dish / Tračarenje
Director / Režija: Brian Harris Krinsky
USA, 2009
Duration / Trajanje: 15 min.

Emo dečaci Israel i Louie gluvare oko istočnog Los Anđelesa pričajući o svojim drugarima iz razreda. Pošto je čuo Louiea o njegovim seksualnim avanturama, Israel odlučuje da je vreme da uhvati korak s njim.

21:00 Kratki filmovi

Carmen’s Place / Karmenino mesto
Director / Režija: Anna Wilking
USA, 2009
Duration / Trajanje: 18 min.

Karmenino mesto je intimistički portret života u skloništu za transrodne ljude koje vodi episkopalni sveštenik u Kvinsu, Njujork. Za mnoge ukućane, život u Karmeninom mestu je prvi pravi oblik doma koju su ikada iskusili.

Thy will be done / Biće volja tvoja
Director / Režija: Alice Dungan Bouvrie
USA, 2010
Duration / Trajanje: 56 min.

„Biće volja tvoja“ prati transseksualca (muškarac koji je postao žena) Saru Hervig u vođenju Presbiterijanske crkve. Evangelističke konzervativne grupe koje je ne priznaju kao ženu i dovode u pitanje njenu spremnost da bude pastor, pokušale su da blokiraju njeno vođenje crkve, ali takođe su doveli u pitanje i njenu kandidaturu jer je ona u istopolnom odnosu sa istim polom, to jest sa ženom.

Tierra Madre / Majka zemlja
Director / Režija: Dylan Verrechia
Cast / Uloge: Aidee Gonzalez, Rosalba Valenzuela
Meksiko, 2010
Duration / Trajanje: 67 min.
www.tierramadrefilm.com

Ovo je film zasnovan na istinitom događaju o ženi koja živi u graničnim gradovima Tecate i Tijuana i koja je odlučna da odgaji svoju decu uz pomoć svoje partnerke. Priča je upečatljivo svedočenje o snazi, nezavisnosti i solidarnosti žena svih doba. U tradiciji poznatih reditelja kao što su Satyajit Ray, De Sica i Luis Buñuel, Tierra Madre je snimljena sa naturščicima, za tri nedelje i budžetom od 2000 dolara.