Utorak 8. februar 2011.

by

17:00 Dokumentarac:
Holding Hands

Kratki film:
Alles an mir

19:00 Igrani film:
A Single Man /

21:00 Igrani film:
Bloomington

Dokumentarac 17:00

Holding Hands / Držeći se za ruke
Director / Režija: Tonnette Stanford, Katherine Wilkinson
Australija, 2009
Duration / Trajanje: 65 min.

Kreg i Šejn su se držali za ruke kada su postali žrtve brutalnog zločina mržnje u blizini Oksford ulice u Sidneju 2007. godine. Slika Krekovog unakaženog lica je osvanula na naslovnoj strani lokalnih novina i pozvala sidnejsku gej zajednicu da preuzme akciju, par je nakon toga bio proglašen za lidere na 2008. sidnejskoj Mardi Gras paradi. Najteža godina života ovog para je dokumentovana beskrajnim operacijama, fizičkim i psihološkim oporavcima i njihovom borbom u planiranju budućnosti. Ali, u srcu svega ovoga, „Držajući se za ruke“ otkriva da čak i u najgorim okolnostima možemo da stvorimo najpozitivnije promene.

Alles an mir / Sve o meni
Director / Režija: Barbara S. Müller
Austrija, 2010
Duration / Trajanje: 42 min.

Austrijska režiserka Barbara S. Müller režira priču o vezi dve žene koje su postale emocionalno međuzavisne. Dve žene stoje pred ponorom – ali samo će jedna od njih uspeti da se oslobodi zavisnosti. Zasnovano na istinitom događaju.

Igrani film 19:00

A Single Man / Samac
Director / Režija: Tom Ford
Cast / Uloge: Colin Firth, Julianne Moore, Nicholas Hoult, Matthew Goode
USA, 2009
Duration / Trajanje: 99 min.
www.asingleman-movie.com

Radnja filma je smeštena u 1962. godinu, u vreme vrhunca Kubanske krize. Ovo je priča o Georgu Falconeru, pedeset dvogodišnjem britanskom profesoru koji se bori da pronađe smisao života nakon smrti svog dugogodišnjeg partnera Jima. U toku jednog dana, kroz niz događaja i susreta George treba da odluči da li život posle Jima ima smisla.

Igrani film 21:00

Bloomington
Director / Režija: Fernanda Cardoso
Cast / Uloge: Allison McAtee, Sarah Stouffer
USA, 2010
Duration / Trajanje: 83 min.

„Bloomington“ je drama o odrastanju devojke koja je nekada bila dete glumac a sada se na koledžu bori za sopstvenu nezavisnost pored ostalog i kroz romantičnu vezu sa jednom od svojih profesorki. Njihova veza opstaje sve do trenutka kada dobije priliku da se vrati glumi što će je primorati na važnu životnu odluku.

Leave a comment