Kinoteka: Dušan Kaličanin i Zoran Pajić predstavljaju filmove koji su inspirisali predstavu Strah od leptira – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Kinoteka: Dušan Kaličanin i Zoran Pajić predstavljaju filmove koji su inspirisali predstavu Strah od leptira


Povodom premijere nove predstave rediteljke Isidore Goncić, „Strah od leptira“ u produkciji Merlinka festivala i Teatra Vuk, u Kinoteci u Kosovskoj 11 biće prikazani filmovi koji su bili inspiracija za ovu predstavu.

Spisateljica Galina Maksimović je po motivima romana „Poljubac žene pauka“ argentinskog pisca Manuela Puiga, radnju predstave smestila u srpski zatvor tokom druge polovine devedesetih, u kome su Vjeran Miladinović Merlinka, uhapšen zbog prostitucije i politički zatvorenik Nikola. Vjeran, da bi olakšao Nikoli nakon što ga policija tuče, prepričava domaće filmove, koje će beogradska publika moći da vidi 1. i 2. oktobra u Kinoteci.

Ove specijalne projekcije počinju u utorak, 1. oktobar u 18 časova projekcijom filma „Poljubac žene pauka“ u režiji Hektora Babenkoa sa Oskarom nagrađenim Vilijemom Hartom i Raulom Huliom u glavnim ulogama. Glumci iz predstave „Strah od leptira“, Dušan Kaličanin i Zoran Pajić predstaviće film i predstavu publici.

Iste večeri u 20.30 biće prikazan film Darka Bajića „Crni Bombarder“ sa Anicom Dobrom i Draganom Bjelogrlićem u glavnim ulogama.

U sredu, 2. oktobra u 18 časova prikazuje se film Srđana Karanovića „Virdžina“ sa Miodragom Krivokapićem i Martom Keler u glavnim ulogama, dok je termin u 20.30 rezervisan za film Želimira Žilnika „Marble Ass“ sa Vjeranom Miladinovićem Merlinkom i Nenadom Rackovićem u glavnim ulogama.

Predstava „Strah od leptira“ je na repertoaru Teatra Vuk 15. i 29. oktobra.