Zavrsen drugi Merlika festival – Merlinka festival

Merlinka festival

Merlinka festival

Zavrsen drugi Merlika festival


Sinoć je u Domu omladine Beograda završen drugi Međunarodni festival queer filma Merlinka.

“Za pet dana, koliko je festival trajao, prikazano je 47 filmova gej, lezbejske i trans tematike iz različitih zemalja regiona i sveta. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo MUP-u Stari Grad na odličnoj saradnji, kao i svim prijateljima Festivala, medijima, prevodiocima i volonterima koji su pomogli da Merlinka bude uspešno realizovana”, navodi se u saopštenju Doma omladine.

Na kraju festivala dodeljene su i nagrade za najbolje filmove.

Dorotina cipelica za najbolji kratki film pripala je ostvarenju Tools 4 Fools (Igračke za budale) američke režiserke Kate A. Brandt, koje obrađuje temu šta raditi sa polovnim seks igračkama.

Dorotina cipelica za najbolji dokumentarni film pripala je švajcarskom filmu Familiensache (Porodične stvari) režiserke Sare Horst, koji prati mladića čiji otac je gej, a majka lezbejka.

Dorotina cipelica za najbolji igrani film pripala je američkoj komediji The Big Gay Musical (Veliki gej mjuzikl) koji potpisuju Casper Andreas i Fred M. Caruso, a koji prati pozorišnu trupu koja radi mjuzikl Adam i Steva kakvim ih je bog stvorio

Treći Merlinka festival planiran je za decembar 2011. godine. Merlinka festival zajedničkim snagama organizuju Gej lezbejski info centar i Dom omladine Beograda.


Leave a Reply