Konkurs: Budi deo Merlinka festivala

by

Jubilarni deseti Međunarodni festival queer filma „Merlinka“ biće organizovan od 6. do 12. decembra u Domu omladine Beograda sa ciljem da afirmiše LGBT+ kulturu, osnaži LGBT+ zajednicu u Srbiji i širu javnost upozna sa egzistencijom, iskustvima i kulturom LGBT+ osoba.

Merlinka festival počinje u četvrtak 6. decembra u 21 čas ceremonijom svečanog otvaranja, nakon čega kreće filmski program festivala. Ove godine filmski program festivala se održava paralelno u tri sale u Domu omladine Beograda: Velika sala, Amerikana i Klubić, ali su na raspolaganju i holovi ispred sala za prateće programe.

Slogan ovogodišnjem Merlinka festivala je „Uprkos svemu“ kojim želimo da ukažemo na izdržljivost koja je potrebna da bi se došlo do desetog festivala.

Ovom prilikom pozivamo sve talentovane ljude koji promišljaju LGBT+ identitet kroz umetnost da budu deo desetog Merlinka festivala i predlože prateći program festivala, kao što su:

– Debate, razgovori, književne večeri, promocije, predstavljanja… na temu queer umetnosti, i kulture
– Izložbe koje se tematski bave LGBT+ identitetima i egzistencijom
– Performansi sa jakim queer elementima, drag nastupi, stand-up…
– Muzički i plesni nastupi, solo ili grupni na svečanom otvaranju, svečanom zatvaranju ili tokom festivala
– Žurke, DJ setovi, koncerti tokom trajanja festivala nakon filmskog programa
– Drugi predlozi i sugestije u cilju obogaćivanja festivalskog programa.

Organizatori festivala su otvoreni za sve predloge koji su u skladu sa osnovnim principima promocije ljudskih prava i aktivističkog delovanja. Molimo vas da uzmete u obzir različite vrste ograničenja kao što su vreme potrebno za realizaciju, finansijska sredstva za realizaciju, tehnički zahtevi…

Pišite nam na merlinkafest@gmail.com

Radujemo se vašim predlozima.