Merlinka na bis u Prajd info centru

by

Repriziramo pobednike 11. Merlinka festivala od 24. do 26. januara od 19 časova u Prajd info centru u Kralja Milana 20 u Beogradu.

Za tri dana biće prikazani italijanski animirani film Leptiri u Berlinu, holandski kratki film Dante protiv Mohameda Alija, bosanski kratki film Fikus, srpski kratki film Podrška, španski kratki film Krokodil, meksički igrani film Nije vam ovo Berlin i portugalski dokumentarni film Dok nas pornić ne rastavi.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Petak, 24. januar 2020.

19:00 Leptiri u Berlinu
Kratki animirani film
Režija: Monica Manganelli
Italija, 2019.
Trajanje: 30 min.
Alex se seli u Berlin 1933. godine, tokom perioda Vajmarske republike. Tražeći mesto u svetu za sebe i svoj seksualni identitet, on posle operacije postaje prvi transseksualac u istoriji. To se nažalost dešava tokom uspona nacizma, poremećaj društva koji je pretvorio prestonicu seksualne slobode u jednu od najpotlačenijih zemalja sveta.

19:30 Dante protiv Mohameda Alija
Kratki film
POBEDNIK: NAJBOLJI KRATKI FILM
Režija: Marc Wagenaar
Holandija, 2018.
Trajanje: 25 min.
Kada Wolf odbije da se u nedeljnom meču boksa bori protiv najboljeg druga Alexandera, celo selo se okreće protiv njega. On pokušava da ubedi Alexandera da zajedno odu iz sela, ali njegova previše romantična poruka nailazi na zid.

20:00 Fikus
Kratki film
POBEDNIK: NAGRADA ZA UMETNIČKU HRABROST – PROMAJA
Režija: Andrey Volkashin
Bosna i Hercegovina, 2018.
Trajanje: 17 min.
Almir je skriveni gej muškarac koji ne može da prihvati svoju seksualnost. On je zaljubljen u emotivno nestabilnog, oženjenog dečka Mirsada. Umesto da ode na žurku, Almir odlučuje da provede Novu godinu sa Milicom, prijateljicom na samrti i da joj kaže da je gej.

20:20 Podrška
Režija: Milica Maletin
POBEDNIK: SPECIJALNA NAGRADA FESTIVALA
Srbija, 2019.
Trajanje: 10 min.
Alisa pokušava da se poveri drugarici Isidori, a ona sluti o čemu se radi i to izbegava. Do kraja večeri su primorane da se suoče.

20:30 Krokodil
Kratki film
POBEDNIK: NAGRADA PUBLIKE ZA NAJBOLJI ULTRA KRATKI FILM
Režija: Jorge Yudice
Španija, 2019.
Trajanje: 5 min.
Kao i svakog popodneva, Alicia priprema šolju čaja i gleda svoj omiljeni youtube kanal: VictorGaming. Kanal sa video igrama. Victor, jutjuber, uživo odgovara na pitanja fanova. Alicia ima veoma bitnu stvar koju želi da mu kaže.

Subota, 25. januar 2020.

19:00 Nije vam ovo Berlin
Igrani film
POBEDNIK: NAJBOLJI IGRANI FILM
Režija: Hari Sama
Uloge: Xabiani Ponce de León, José Antonio Toledano, Mauro Sanchez Navarro
Meksiko, 2019.
Meksiko Siti, 1986. Sedamnaestogodišnji Carlos oseća kako se ne uklapa, ni u svoju porodicu niti među prijatelje koje je izabrao u školi. Sve se menja kada ga pozovu u mistični noćni klub gde otkriva podzemnu scenu noćnog života, post pank, seksualne slobode i drogu. Sve ovo stavlja na test njegovo prijateljstvo sa najboljim drugom pod imenom Gera i pušta ga da pronađe strast prema umetnosti.

Nedelja, 26. januar 2020.

19:00 Dok nas pornić ne rastavi
Dokumentarni film
POBEDNIK: NAJBOLJI DOKUMENTARNI FILM
Režija: Jorge Pelicano
Portugal, 2018.
Eulália, konzervativna 65-godišnja majka, saznaje da je njen sin koji je emigrirao u Nemačku postao Fostter Riviera, prvi međunarodno nagrađeni gej porno glumac. Od šoka i gađenja do očajničkih pokušaja da ga razume, Eulália kreće na emotivno putovanje koje testiranje njene vrednosti, očekivanja i percepcije. Uz pomoć kompjutera i Facebooka kao glavnih sredstava za informisanje i komunikaciju, njena borba da se približi sinu čini da klikće na neočekivane sajtove, upoznaje neverovatne ljude i izaziva sebe da pogleda svog sina kako izvodi živi seks šou na Sajmu erotike u Portugalu.