Masterclass: Dealing with nudes in cinema – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Masterclass: Dealing with nudes in cinema


U subotu, 7. decembra u 16 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda, britansko-francuski reditelj Antony Hickling i francuski glumac Gaëtan Vettier održaće masterclass „Dealing with nudes in cinema“ iz perspektive reditelja i glumca. Hickling će govoriti o svom radu sa glumcima i pripremama za eksplicitne scene, dok će Vettier iz uloge glumca govoriti o njegovim iskustvima sa eksplicitnim scenama.

Antony Hickling je prvi internacionalni gost koji je posetio Merlinka festival 2012. godine kada je predstavio svoj kratki film “Little Gay Boy Christ is Dead”. Od tada Antony je bio jako vredan i kreativan i snimio je više od deset igranih, dokumentarnih i kratkih filmova. Tokom 11. Merlinka festivala u Beogradu u petak, 6. decembra od 17 časova u Sali Amerikana u Domu omladine Beograda organizovaćemo njegovu retrospektivu i prikazati igrane filmove “Little Gay Boy” (2013), “One Deep Breath” (2014), “Where Horses Go to Die” (2016) i “Frig” (2018).

Njegove filmove karakteriše religijska simbolika i eksplicitni seksualni prikazi koji često brišu granicu između preteranog nadrealizma i realizma. Njegovi radovi odaju počast dugoj tradiciji evropskog Arh house filma i upoređivan je sa Derekom Jarmanom, Peterom Greenawaem i Pierom Paolom Pasolinijem. Njegovi filmovi su prikazivani na queer festivalima širom sveta.