Projekat Roksanda srpski predstavnik za Euro Connection Forum 2021. – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Projekat Roksanda srpski predstavnik za Euro Connection Forum 2021.


Projekat Roksanda (Merlinka production) je od strane tročlane komisije predložen za evropsku selekciju za forum Euro Connection 2021. Komisija je pohvalila strukturu priče i prepoznala internacionalni potencijal projekta i savetovala da se kada dođe vreme za to pitch veoma dobro pripremi i u vizuelnom i u sadržinskom smislu.

Finalna selekcija kada će se birati 13 projekata koji će učestvovati na Euro Connection forumu 2021. godine biće završena do 28. novembra.

Euro Connection je jedna od najvažnijih platformi za koprodukciju kratkih filmova. Ovaj dvodnevni događaj za pitching i umrežavanje ima za cilj podsticanje partnerstva između evropskih producentskih kuća koje se bave proizvodnjom kratkih filmova. Trinaesto izdanje Euro Connectiona održaće se u 2. i 3. februara 2021. godine na Međunarodnom marketu kratkog filma u Klermon-Ferandu u Francuskoj, uz podršku programa MEDIA Kreativna Evropa i PROCIREP-a.

Roksanda je kratki animirani stop motion film koji prati Purišu, jedinog dečaka u porodici veštica, u kojoj su moći namenjene samo ženama. Lišen moći, Puriša se ne uklapa u život svoje porodice, ali ni u svet oko sebe, koji je vrlo često surov prema njemu i nespreman da prihvati to što se dečak razlikuje od drugih. Njegova jedina životna uzdanica je veštica zaštitnica Roksanda, koju viđa samo u snovima. Scenario i režiju potpisuje Dragan Jovićević a produkciju Predrag Azdejković.