Konkurs za plakat Merlinka festivala 2021.

by

Trinaesti Međunarodni festival queer filma „Merlinka“ održaće se od 9. do 12. decembra 2021. godine u Domu omladine Beograda i Kultunom centru Novog Sada.

Pozivaju se dizajneri i oni koji to žele da budu da učestvuju u izradi plakata za 13. Međunarodni festival queer filma „Merlinka“ koji šalje poruku o toleranciji, prihvatanju i LGBTI egzistenciji kroz prizmu filmske umetnosti.

Smernice

Prilikom izrade plakata možete se koristiti bilo kojim grafičkim elementima, možete uključiti bilo koji element koji smatrate da može doprineti vašem radu, kao i reference na prepoznatljive filmske scene stavljene u LGBTI kontekst.

Izbegavajte da na plakatu bude Marilyn Monroe! Imajte u vidu da se plakat koristi za Merlinka festival u Beogradu i Novom Sadu.

Slogan ovogodišnjeg festivala je Festival 13.

Poruka plakata

Slogan ovogodišnjeg festivala motivisan je horor filmom „Petak 13.“ i plakat treba da bude u stilu horor filmova, naročito onih kemp i treš horor filmova B produkcije, sa LGBTI elementima. Broj trinaest je baksuzan broj, ali da li će 13. Merlinka festival biti takav? Misteriozna opasnost iz tame se nadvila nad festivalom i preti da ga uništi, ali da li će uspeti?! Zombi homofobi, gej vampiri, trans vukodlaci, lezbejke veštice i čarobnice su na okupu!

Ciljna grupa

Ciljna grupa plakata su mladi ljudi, ljubitelji filma i LGBT zajednica

Nagrade

Obezbeđena je novčana nagrada za najbolji rad na konkursu.

Pobednik

20.000 hiljada dinara

Uži izbor

Dve propusnice za sve dane festivala

Upotreba

Najbolji rad će biti oficijelni plakat 13. Merlinka festivala i naslovna strana festivalskog kataloga.

Uslovi i način prijave

Svi mogu da učestvuju na konkursu.

Na konkurs možete poslati više radova.

Pobednički radovi ostaju vlasništvo Merlinka festivala i mogu biti upotrebljeni u bilo kom obliku.

Prijave za plakat trebaju da sadrže:

  1. JPG (B2, uspravno, 300 dpi, CMYK)
  2. Naziv datoteke u formi – prezime_ime_brojpredloga.jpg

Napomene: Imajte u vidu da će se dizajn koristiti sa i bez slogana, samo pozadina, za internet banere u različitim dimenzijama, većina materijala će biti uspravno ali bi bilo poželjno da se može prilagoditi i za položeno.

Radove slati na e-mail adresu merlinkaplakat@gmail.com

Konkurs je otvoren do 1.11.2021.

Više informacija na web strani www.merlinka.com

Radove od prošle godine možete videti na Merlinka FB stranici

Službena pravila

– Sve upotrebljene slike (fotografije i ostali grafički materijal) moraju biti autorsko delo učesnika, ili učesnici moraju imati prava na njihovu upotrebu.

– Sve prijave moraju biti originalne i moraju biti delo i vlasništvo učesnika. Ne smeju biti prethodno objavljivane, ili na drugi način javno distribuirane i ne smeju kršiti prava trećih lica.

– Ne prihvatamo odgovornost za dizajn učesnika. Nismo odgovorni za kršenje autorskih prava i nećemo biti uključeni u sporove oko autorskih prava.

– Učestvovanjem u konkursu učesnik pristaje prepustiti ili ustupiti sva komercijalna i nekomercijalna prava i vlasničke interese za umetničko delo na slobodnu upotrebu, na bilo koji način, trajno, Merlinka festivalu.

– Merlinka festival priznaće zasluge umetniku, gde god je prikladno i moguće u kontekstu upotrebe.

– Merlinka festival zadržava pravo:

o Predloga promene/dorade originalnog dizajna

o Dodati logo jedne ili više povezanih organizacija

– Iako će biti uložen svaki napor da se to ograniči, pravila i uslovi ovde navedeni podložni su promeni bez prethodne najave. Biće učinjen svaki napor da takve promene budu istaknute na sajtu www.merlinka.com. Zbog toga vas podstičemo da redovno posećujete našu web stranicu.

Logo Merlinka festivala: www.merlinka.com/logo