Štampamo Merlinkin kalendar za 2019. – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Štampamo Merlinkin kalendar za 2019.


DONIRAJTE I OBEZBEDITE SVOJ PRIMERAK MERLINKA KALENDARA

Ove godine slavimo jubilej – deseti Merlinka festival LGBT+ filma, pod sloganom “Uprkos svemu”. Već pet puta festival je pratio i konkurs za mlade dizajnere i umetnike, čiji radovi su postali deo Merlinka zidnog kalendara – sada želimo da ga ponovo odštampamo, podržimo mlade stvaraoce, i obradujemo vas i posetioce festivala – podržite nas i budite jedan od 200 ponosnih vlasnika ovog kalendara!

Merlinka festival je po prvi put organizovan u decembru 2009. godine i od tada se organizuje svake godine u Domu omladine Beograda. Festival prikazuje kratke, igrane i dokumentarne filmove koji na različite načine obrađuju LGBT+ teme. Za deset godina postojanja festival je prikazao više od 600 filmova iz više od 50 zemalja. Merlinka festival je jedini filmski festival na svetu koji se organizuje u tri države. Festival je nagrađen Kristalnom nagradom za najbolji komunikacijski pristup projektu i selektor festivala je 2015. godine bio član žirija Berlinala.

Ove godine festival traje od 6. do 9. decembra i održava se po prvi put u svim salama Doma omladine Beograda – Velikoj sali, Amerikani i Klubiću – u kojima će biti prikazano više od 100 filmova.

Pripremili smo preko 100 filmova među kojima su filmovi koji su prikazani i osvojili nagrade u Berlinu, Kanu i Veneciji. Pored filmskog programa pripremili smo ceremonije svečanog otvaranja i zatvaranja festivala sa muzičkim i plesnim programom, izložbe, diskusije, promocije knjiga, performanse…

Merlinka festival je poznat i po Merlinka zidnom kalendaru koji je prošle godine, zbog nedostatka finansijskih sredstava izostao. Do sada smo štampali pet Merlinka kalendara i želimo ponovo da ga imamo i za to nam je potrebna vaša pomoć.

U oktobru smo raspisali konkurs za dizajnere koji će predložiti svoje ideje za festivalski plakat sa sloganom “Uprkos svemu”. Najboljih 12 radova činiće Merlinka zidni kalendar za 2019. godinu. Ovim konkursom i kalendarom želimo da podržimo mlade dizajnere profesionalce i amatere, ali i da motivišemo dizajnere da promišljaju o LGBT temama kroz grafički dizajn.

Svakoga ko nas podrži donacijom čeka jedna od ovih sjajnih filmskih nagrada:

BUDŽET

150.000,00 RSD – Troškovi štampanja 200 primeraka kalendara na papiru visokog kvaliteta

Konkurs za dizajn kalendara je završen, odabrani su pobednički radovi, a kalendar će izgledati ovako: