Tristan – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Tristan


Nedelja, 10. decembar 2017. Maraton kratkog filma 13:00-00:00

Cena ulaznice: 300 dinara (ili propusnica za sve dane festivala) Više informacija
Ulaznica važi za ceo maraton (publika može da dolazi i napušta projekcije tokom trajanja maratona)

Tristan
Režija:
Sonam Larcin, Gaspard Granier
Belgija, 2017.
11 min.

Od nedavno Tristan i njegov suprug imaju ćerkicu. Međutim, kada Tristan odvede ćerku u jaslice počinje da shvata da na njihovo roditeljstvo ne gledaju svi istim očima kao i on.

Sonam Larcin je rođen u Briselu. Nakon što je diplomirao bioinžinjerstvo nekoliko godina je putovao i predavao, da bi na kraju upisao filmske studije. U svom filmskom stvaralaštvu fokusira se na društvene teme.

Gaspard Granier je mladi Francuz koji živi u Lilu. Nakon nekoliko započetih fakulteta u Dižonu i Parizu konačno se seli u Brisel gde započinje studije filmskog stvaralaštva sa nadom da će nastaviti da se bavi ovom umetnošću.

Tristan
Director:
Sonam Larcin, Gaspard Granier
Belgium, 2017
11 min

Recently, Tristan and his husband had a little girl together. But when he arrives to the nursery, Tristan realizes that not everyone sees his paternity the way he does.

Sonam Larcin was born in Brussels. After graduating from the ULB with a master in bio-engineering, he travelled and taught science courses for a few years. Subsequently, he began cinema studies at the IAD and started as a filmmaker, focusing on social matters.

Gaspard Granier is a young Frenchman who lived in Lille. He studied a year of preparatory class in Dijon and then chained with studies of history in Paris during two years. He moved to Brussels for 4 years for his studies at the IAD and hopes to continue in the cinema!

Tristan – Trailer (english sub) from Sonam Larcin on Vimeo.