Dva sata kvalitetnog animiranog programa na Merlinka festivalu – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Dva sata kvalitetnog animiranog programa na Merlinka festivalu


Revija kratkih animiranih filmova u trajanju od dva sata održaće se u subotu, 7. decembra od 16.30 u Klubiću Doma omladine Beograda, u okviru jedanaestog po redu izdanja Merlinka festivala koji će se održati od četvrtka, 5. decembra do nedelje 8. decembra u Domu omladine Beograda.

Tom prilikom biće prikazano 16 animiranih filmova, a ljubitelji ove vrste umetnosti imaće prilike da uživaju u ostvarenjima koja dolaze iz Tunisa („Hromofobija“), Meksika („Pustiti da telo raste“), Brazila („Krvarim“), Holandije („Dupli život“) , Kanade („ABEO“, „Dosegni nebo“), Velike Britanije („Dic Pix“), Francuske („Ja čekam noć“, „U orbiti“, „Suve usne“), Mađarske („Gospodin Mare“), Danske („Tom ima biljku“, „Ur Aska“), Italije („Leptiri u Berlinu“), Belgije („Prosidbe“) i Estonije („Toomas u dolini divljih vukova“).

Žiri koji čine rediteljka i animatorka Mirela Srebrić, ilustrator i animator Vladimir Matić-Kuriljov i aktivista Kristian Ranđelović će u nedelju na ceremoniji svečanog zatvaranja festivala dodeliće nagradu za najbolji animirani film.

Više informacija o programu kratkog filma na: https://merlinka.com/schedule/short-films-3/