Globalno tvoj

by

SEĆANJE NA NIKOLU LATKOVIĆA
LGBT i HIV aktivista Nikola Latković preminuo je 17. septembra 2014. godine. Njemu u čast, kao velikom prijatelju Merlinka festivala, organizujemo specijalnu projekciju dokumentarnog filma “Globalno tvoj” u kome se Nikola pojavljuje zajedno sa svojim tadašnjim partnerom Tomasom.

Utorak, 16. decembar 2014. 17:00 SALA AMERIKANA DOMA OMLADINE BEOGRADA

Globally yours
Režija: Marko Doringer
Austrija, 2013.
Dokumenarni film
Trajanje: 93 min.
Jezik: Nemački, engleski
Titl: Srpski

IMDB

Šta nas danas ispunjava? U šta verujemo? I šta je to za šta bi se borili? Ovo je digitalno doba, većina nas je finansijski nezavisan, tradicionalne društvene strukture više nisu važne. Osećaj da su izgubljeni u globalizovanom svetu imaju mnogi. “Osećati se kao kod kuće”, da li to još uvek postoji? Jedan partner i jedna kuća – Globalno tvoj?

Marko započinje lično istraživanje u potrazi za ciljem života njegove generacije. On ima 35 i još uvek je bez mesta zvanog “kuća” i daleko od uloge oca. Zašto je to tako? Na kraju, izgleda da je našao pravu ženu. Šta više čeka? Da li očekuje neki znak s neba, ili čeka pravi momenta? Kada će taj momenat doći i kako će izgledati? Da li možda čeka neku bolju priliku? Stvarno?

Tražeći odgovore, Marko istražuje živote svojih prijatelja u Beču, Beogradu, Dubajiu, Berlinu i Adis Abebi. Globalno tvoj je ironično, ali analitično prikazivanje generacije u potrazi za ispunjavajućom vezom u promenljivim vremenima.