Piscina

by

Nedelja, 10. decembar 2017. Maraton kratkog filma 13:00-00:00

Cena ulaznice: 300 dinara (ili propusnica za sve dane festivala) Više informacija
Ulaznica važi za ceo maraton (publika može da dolazi i napušta projekcije tokom trajanja maratona)

Bazen
Režija:
Carlos Ruano
Španija, 2016.
10 min.

Santi i Jota su dva mladića koji žive na periferiji Madrida. Poput mnogih i oni su odlučili da ne idu u školu ili na posao već da svoje dragoceno vreme posvećuju ispijanju piva u obližnjem parku, posećuju birtije i neobavezno ćaskaju o najlepšim devojkama iz kraja. Međutim, Jota je izgleda zabrinut oko nečega. Iscrpljen letnjom vrelinom i uveren da će svog prijatelja naterati da priča, Santi smišlja savršen plan.

Carlos Ruano je započeo karijeru kao scenarista nekih od najpoznatijih španskih televizijskih serija kao što su „Física o Química“, „Vive Cantando“ i „Cuéntame un Cuento“. Sa kratkim filmom “Dulces” iz 2006. godine pravi skok u filmsku režiju i produkciju. U ovom filmu pokušava da se bavi LGBT tematikom, što će biti njegov običaj i u narednim filmovima. “Piscina” je njegov treći kratki film koji potpisuje kao scenarista, režiser i producent.

Piscina
Director:
Carlos Ruano
Spain, 2016
10 min

Santi and Jota are two guys living in the outskirts of Madrid. Like many others, they have decided not to study or work and they spend their precious time drinking beer cans in the park, going to sleazy clubs and talking about the hottest girls in the neighborhood. But Jota seems a little bit worried about something. Overwhelmed by the summer heat and confident about getting his friend to talk, Santi will make an infallible plan to his pal.

Carlos Ruano started working as a screenwriter on some of the most notorious Spanish Tv Shows such as Física o Química, Vive Cantando or Cuéntame un Cuento. In 2006 he made the leap into film direction and film production with Dulces, a short movie which represents his first attempt to deal with the LGTBI issue, a recurring theme in later works. PISCINA is his third short film as director, producer and screenwriter.