Jim’s introduction to Gender Identity – Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Merlinka Queer Film Festival

Jim’s introduction to Gender Identity


Nedelja, 10. decembar 2017. Maraton kratkog filma 13:00-00:00

Cena ulaznice: 300 dinara (ili propusnica za sve dane festivala) Više informacija
Ulaznica važi za ceo maraton (publika može da dolazi i napušta projekcije tokom trajanja maratona)

Džimov uvod u rodne identitete
Režija:
K. Kypers
SAD, 2017.
4 min.

Jim misli da zna ko je. On je muškarac koji ima zgodnu devojku i mesto u košarkaškom timu. Međutim, kada mu Cassie ispriča o svojoj prijateljici koja je zarobljena u muškom telu Jimovi koncepti roda i identiteta dolaze u sumnju.

K. Kypers je “profesionalno škrabalo” koji je na televiziji radio scenografiju, a imao je i nekoliko svojih samostalnih projekata. Veći deo života je proveo u Sjedinjenim Državama. Rođen je u Nju Džerziju, studirao je u Filadelfiji, a pevao je kvir karaoke u Bostonu. Vrednuje snove, empatiju i žvrljotine.

Jim’s introduction to Gender Identity
Director:
K. Kypers
USA, 2017
4 min

Jim thinks he knows who he is: he’s a man, he has a hot girlfriend, he’s on the basketball team… But when Cassie tells him about a male bodied friend who identifies as a girl, Jim’s concepts of gender and identity are challenged.

K. Kypers is a “professional doodler” who has storyboarded for television, directed/animated videos for Post-it Notes, and contributed to a range of disparate freelance projects. They have spent the majority of their life in the northeastern United States: born in New Jersey, studying in Philadelphia, and singing queer karaoke in Boston. They values dreams, empathy, and crude drawings.